RoTravel Apps Index, rezoluția mea pe 2019

RoTravel Apps Index

Cu ceva timp în urmă îmi propusesem să fac un index al aplicațiilor mobile dedicate promovării României atât pe plan intern, cât și internațional. Romania Travel Apps Index i-am zis eu la momentul respectiv inițiativei, inițiativă care a intrat în silentio stampa din lipsă de timp, nicidecum din lipsă de material.

Ca și rezoluție pentru 2019, strict din punct de vedere al proiectului calatoruldigital.ro, mi-am propus să fiu constant în recenzarea de aplicații sau, după caz, în prezentarea lor către publicul țintă, cititorii acestui blog.

Din motive ce țin de branding și alte inițiative, demersul meu va exista sub numele de RoTravel Apps Index și va fi asociat cu #RoTravelAppsIndex pe canalele de social media pe care activez.

Focusul recenziilor din cadrul proiectului editorial RoTravel Apps Index va fi pe aplicații prin intermediul cărora persoane private, instituții din administrația publică, companii private, ONG-uri sau asociații de promovare turistică încearcă să promoveze turismul local, regional sau național în rândul turiștilor străini și români.

În recenzarea aplicațiilor nu mă voi complica prezentând detaliile tehnice ale aplicațiilor, ci mai degrabă cât de utile și ușor de folosit sunt.

În paralel, proiectul editorial RoTravel Apps Index va avea și o componentă orientată spre zona de business și anume o serie de interviuri cu dezvoltatorii sau beneficiarii aplicațiilor de promovare turistică, interviuri ce vor viza partea de business din spatele dezvoltării aplicațiilor mobile. Articolele-interviu vor fi publicate pe turism20.ro.

Nu știu câte aplicații voi reuși să recenzez în decursul acestui an, ce știu sigur e că din 2015 și până în prezent am făcut peste 10 recenzii de aplicații mobile de turism, aplicații dezvoltate de echipe din România pentru promovarea României, motiv pentru tot atâtea interviuri cu beneficiarii sau echipele de dezvoltare. Unele dintre interviuri pot fi parcurse deja pe turism20.ro. Alte 100 de aplicații așteaptă într-un spreadsheet să fie recenzate și analizate.

Ce mă bucură e că multe dintre aplicațiile mobile vizate se pliază pe o altă inițiativă a mea – orașele devin vizibile pe internet.

Dacă știi vreo aplicație ce merită să-și facă loc în acest proiect, nu ezita să lași un comentariu mai jos cu numele aplicației și numele dezvoltatorului, de restul mă ocup eu. 🙂

Total
0
Shares
1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
transport persoane, transport international, germania romania

Transport Germania - România prin Viotur

Next Article
city break, europa

Idei de city break-uri în Europa

Related Posts
Total
0
Share