e-Turism Bref (36) – 1 – 21 iulie 2013

Începem săptămâna cu revista presei în turismul online, deşi perioada a fost marcată de discuţii pe marginea brandului şi sub-brandurilor de ţară.
Cum suntem în plină perioadă de vacanţă, subiectele nu sunt foarte numeroase, iar cele semnalate vizează companii ca Paravion, Evensys, Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Cosmote sau la Uniunea Europeană.

Agenții de turism online

Cum la începutul lunii iunie îmi plimbam egoul prin destinaţii devenite clişee printre proaspeţii căsătoriţi, am ratat noul feature paravion.ro, One Way Combinable Fare. Noroc cu bloggerii care fac lobby pe lângă agenţia de turism online, că altfel revista presei era mai săracă cu o ştire. Pe scurt, la căutarea biletelor de avion pe paravion.ro se poate opta pentru opţiunea de a zbura pe ruta dus cu o companie aeriană, iar pe ruta întors cu o alta, având avantajul unor diferenţe relativ avantajoase de preţ.

Drepturile turiștilor

Un alt pas al Uniunii Europene în protejarea drepturilor consumatorilor de servicii turistice, după lansarea aplicaţiei Your Passenger Rights, este acela de a adapta legislaţia europeană în turism astfel încât aceasta să se aplice şi pentru pachetele turistice personalizate achiziţionate online.

Evenimente

Pe 10 octombrie 2013 va avea loc a doua ediţie a eTravel Conference, de data aceasta seminariile fiind focusate pe oportunităţi de dezvoltare online a afacerilor din turism, travel şi hotel distribution sau digital marketing optimization şi how-to. De data aceasta sunt blogger ambasador al evenimentului, aşa că urmăriţi blogul pentru ştiri şi noutăţi în cadrul evenimentului.

Printre vorbitorii confirmaţi se numără Alin Burcea, Răzvan Pascu, Alexandru Negrea, Ioana Mănoiu, Cezar Dumitru, Cristian Manafu, Andrada Crânguş, Dan Vârtopeanu, Narcisa Suruianu, Bogdan Stanciu şi Matthias Hautli.

Reprezentanţi ai Organizaţiei Mondiale a Turismului, agentie a Naţiunilor Unite, alături de jurnalişti străini şi autohtoni au luat parte la prima conferinţă internaţională şi vizită de documentare în România, organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Alături de aceşti au participat şi bloggeri specialişti şi de călătorii.

Aplicații mobile

  • Travel Pack, o nouă cartelă răzuibilă cu extraoptiune de la COSMOTE România

Pentru doar 6 euro credit/lună clienții COSMOTE beneficiază de 1.500 de minute și SMS-uri în reţea, 1.500 de minute către reţeaua fixă Romtelecom, 50 de minute naţionale/internaţionale/SMS-uri naţionale si 250 MB trafic de date. De asemenea, cu extraopțiunea Travel Pack, aceștia beneficiază de acces gratuit la aplicaţiile mobile RadarMe și Mireo Navigation.

HipMenu este o aplicație mobilă ce facilitează clujenilor accesul al meniurile restaurantelor din oraș care au aderat la aceasta. Cei ce vor fi prezenți la restaurant la un moment dat pot face comenzi anticipat, cei ce vor să ia acasă mâncare au, de asemenea, posibilitatea de plasare a comezilor, iar cei ce vor să comande meniuri cu livrare au și ei de unde alege. Aplicația funcționează pe bază de geo-localizare, identificând cele mai apropiate restaurante de utilizator. Aplicația, disponibilă pentru Android și iOS, a fost dezvoltată de către o echipă de clujeni pentru compania americană Cloud Treats.

  • Aplicatie mobila web QRDER

Ei bine, fără a fi nevoie de o aplicație mobilă, ca în cazul QRest, comanda la restaurant poate fi făcută și printr-un mobisit accesat printr-un cod QR prin intermediul aplicației QRDER.

Foto: via envirocivil.com, după o idee turismmarket.com

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Ziua Z pentru campaniile Google Adwords

Next Article

Bucureștiul, ca și brandul ROM, e autentic

Related Posts
Total
0
Share