Asigurarea de călătorie ce acoperă riscurile de terorism, greve, revolte şi tulburări civile

barca pneumatica, turisti, mare, asigurare calatorie

Cum riscul de terorism se manifestă, mai nou, în afara zonelor de conflict, acesta crescând de aproapre 3 ori din 2008 și până în prezent, nu mai trebuie să fie considerat unul excepţional, drept pentru care asigurările de călătorie ar trebui să acopere inclusiv riscurile de terorism. Acestora li se pot adăuga grevele, revoltele și tulburările civile.

Conform unui studiu AON, numărul de atacuri teroriste pe plan global a crescut cu 14% în 2016 raportat la 2015, iar în ceea ce privește țările occidentale cu 175%. Numai anul trecut au avut loc 4.151 de atacuri teroriste în întreaga lume, comparativ cu 3.633 în 2015.

Pe fondul celor mai sus menționate, începând cu luna decembrie a acestui an, Gothaer include în mod automat riscurile de terorism, grevele, revoltele şi tulburări civile în cele două polițe de asigurare medicală pentru călătorii în străinătate, GoTRAVEL pentru călătorii ocazionali, respectiv MyTRAVELS pentru călătorii de cursă lungă, polițe de asigurare despre care am mai scris cu altă ocazie. În mod tradiţional, aceste riscuri sunt prevăzute la excluderi. Singurele excluderi stipulate în asigurările de călătorie de la Gothaer vor rămâne cele ce prevăd incidente în care sunt implicate arme nucleare, biologice sau chimice.

Asigurările de călătorie Gothaer pot fi cumpărate înclusiv de pe eMag.

Știu că nu îți dorește să ajungi în situația în care vei aveam nevoie să depui un dosar de daună pe motivele mai sus amintite, drept pentru care e bine să fii tot timpul informat, iar pentru asta ți-am pregătit o listă de aplicații mobile pe care e bine să le ai instalate pe smartphone pentru orice eventualitate.

Sau, dacă 10 dolari pe lună nu sunt mare lucru pentru tine, poți reduce lista aplicațiilor mai sus indicată la o singură aplicație care să te țină la curent cu toate evenimentele de risc din apropierea locului în care te afli, în vacanță sau în călătorii cu alte scopuri. StaySafe e aplicația și poate fi descărcată atât pe smartphone-uri cu SO Android, cât și iOS. Poți citi mai multe despre aplicație aici.

Foto: George Rex, London Riots, Croydon via Flickr, CC BY-SA 2.0

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
corfu, masina, GPS, smartphone

București - Corfu cu mașina

Next Article
momondo, vacante, zile libere, zile libere 2018

Zile libere legale în 2018

Related Posts
Total
0
Share