Dacă frigul v-a speriat într-atât de tare, încât v-a făcut prizonieri în propria locuinţă, încercaţi să evadaţi pentru câteva momente prin grădinile verzi şi însorite ale Peleşului, prin camerele acestuia sau ale Pelișorului.
Toate acestea din faţa calculatorului cu o cafea sau un ceai cald în faţa, poate uitaţi de frigul de afară.
Vizitatorii au la dispoziție 21 de imagini panoramice la 360 de grade (tur virtual high-end – permite navigarea în 4 direcții: sus, jos, stânga, dreapta), după cum urmează:
1. Pentru castelul Peleș:
- Terasa de Sud
- Terasa de Nord
- Terasa de Est
- Curtea interioară
- Holul de onoare
- Sufrageria
- Salonul florentin
- Sala mare de arme
- Cabinetul de lucru al regelui Carol I
- Sala maura
- Sala de concerte
- Apartamentul rococo
- Apartamentul imperial
- Apartamentul empire
2. Pentru Pelișor:
- Terasele
- Biroul regelui Ferdinand I
- Holul de onoare
- Dormitorul de aur
- Camera de aur
- Salonul reginei Maria
- Camera de joaca a copiiilor
Tururile virtuale, realizate de cei de la Panovision [LinkedIn | Blog | Twitter | Facebook], firmă de web design din Iași, pot fi accesate din această pagină a sitului castelului Peleș. Pentru a vă bucura la maxim de tururile virtuale folosiți modul de explorare full screen. De asemenea, vă puteți termina tururile virtuale fie pe pagina de Facebook a Muzeului Național Peleș, fie pe contul de Twitter al acestuia, lansat în noiembrie 2011.
Pentru a ține cititorii la curent cu ce se întâmplă cu muzeele țării trebuie amintit faptul că, din 2007, ambele clădiri au fost retrocedate Familiei Regale, ele funcționând încă ca muzee, în administrarea Ministerului Culturii, până la 1 martie 2013. (via)
Dacă grădinile și spațiile interioare nu sunt punctul vostru forte, nu-i nici o problemă, vă puteți bucura de peisaje mult mai întinse asociate cu sunete din natură chiar; ca de exemplu, cele de pe Transfăgărășan (de această dată panoramele sunt realizate de echipa 360concept.ro).
[via jurnalul.ro]
Am fost de mai multe ori la Peles dar nu am vizitat niciodata Pelisorul. Chiar eram curios cum e inauntru. Cei de la Panovision au facut un lucru bun.
Marian, mă bucur că găsești util postul de față.
O curiozitate am: pentru ce sumă ai asigura tu Peleșul și Pelișorul la un loc? 🙂