4 din 10 romani fac recenzii hotelului unde au fost cazați

Românii își spun părerea despre condițiile de cazare, locația, masa, dar și spațiile de joacă pentru copii și activitățile suplimentare disponibile în hotel, o analiză Travelminit.ro relevând faptul că 4 din 10 români fac recenzii hotelului undei au fost cazați. La nivel global, 35% dintre clienți lasă recenzii să-i informeze pe alții, conform unui studiu Podium, citat de Raluca Constantinescu de la Epoque Hotel în cadrul celei de-a VI-a ediții a Romanian Digital Travel Conference.

În 2019, un total de 27 205 recenzii ale oaspeților și aproape 600 000 de înnoptări rezervate au fost înregistrate de Travelminit.ro, majoritatea recenziilor apreciind raportul calitate/preț, locația, curățenia camerelor și a spațiilor publice, dar și atitudinea personalului.

CITEȘTE ȘI: Recenziile de servicii, rapoarte de calitate în alegerea viitoarelor destinaţii?

Potrivit recenziilor de pe Travelminit.ro, cel mai apreciat hotel a fost anul acesta Szeifert din Sovata, urmat de Royal Boutique din Mangalia şi Grand Hotel Balvanyos. Cele mai apreciate pensiuni au fost Element Alba Iulia, Casă Bertha Sighişoara şi pensiunea Lacrima Izei Sacel.

Dacă evaluarea serviciilor primite și a curățeniei este în general una pozitivă, lucrurile stau complet diferit în ceea ce privește satisfacția meselor servite în cadrul spațiului de cazare și acest element primește în general cel mai mic punctaj în cadrul evaluărilor turiștilor. O situație similară se întâmplă și cu raportul calitate – preț al pachetului rezervat, majoritatea turiștilor români acordând punctaj scăzut pentru acest aspect.

CITEȘTE ȘI: Călătorii români sunt dispuși să plătească mai mult pe mesele la restaurant în timpul unei vacanțe

Turiștii români apreciază atenția primită și comunicarea cu reprezentanții proprietatilor de tip apartament, case de oaspeți și pensiuni, astfel ca le-au acordat o nota medie de 9,3 din 10. Aceștia sunt mai puțin mulțumiți de atitudinea personalului din hoteluri, a căror servicii au fost apreciate cu nota 8,8 din 10.

Este important de menționat și că există o diferența între așteptările turiștilor care călătoresc în scop de business și cei care călătoresc pentru a-și petrece vacanța, primii evaluând mult mai critic calitatea serviciilor primite.

Cele mai apreciate localități din România pentru calitatea hotelurilor și pensiunilor sunt Sibiu și Sovata, este rezultatul aceleiași analize realizate de Travelminit.ro. Pe locurile secunde se regăsesc localități precum Sighișoara, Praid, dar și localitățile montane consacrate precum Sinaia, Bușteni, Brașov și Predeal.

CITEȘTE ȘI: Cele mai frumoase locuri de vizitat din Romania

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Ferma Animalelor din Pantelimon

Radu Fusea, TravLocals.com: Am dorit să curățăm România de kitsch, să promovăm experiențe frumoase.

Next Article

Aplicația mobilă Bucharest City App a fost achiziționată de operatorul de telefonie mobilă Orange

Related Posts
Total
0
Share