În timp ce unii încă speră că se va redeschide Playa 9 Străulești, judecând după căutările ce ajung pe blog, publicul Nooba, Bamboo, Face sau Loft se poate da cu autobronzant, în ciuda celor dintâi, la Central District Lagoon Park, pe scurt Lagoon Park București, din Cartierul Dămăroaia.
Ca o ironie, zona aceasta de Dămăroaia era cunoscută pentru Ștrandul Foradex, frecventat de angajații fostei companii de stat și înalți demnitari ai sistemului comunist. Nu chiar genul de entertainment pe care îl propune Lagoon Park București, dar tot în direcția aceea. 🙂 Ștrandul era alimentat cu apă termală adusă de la o adâncime de 3000 de metri, din sistemul de izvoare termale din nordul Bucureștiului. Acum, în zonă macarale râd în soare, probabil, în viitorul apropiat, și în jurul Lagoon Park București, căci proiectul prevede un adevărat resort, nu numai aceast bazin tip lagoon sustenabil.
De astfel de proiecte cu destinație turistico-locală s-a tot scris în presa online încă de prin anii 2000. Inclusiv eu m-am minunat aici, pe blog, de cea mai mare piscină din lume și de resortul cu cascadă din China. România doar intră și ea în restul lumii prin determinarea dezvoltatorului imobiliar Forty Management.
Ce este Lagoon Park?
Lagoon Park nu este un ștrand oarecare care vine să contribuie la ideea de orașul de 15 minute pentru locuitorii cartierelor Dămăroaia și Băneasa Sud. Este un spațiu de entertainment de 40,000 metri pătrați care găzduiește 2 plaje (11400 metri pătrați) și o lagună artificială (9800 metri pătrați) cu apă … cristalină. Investitorii se laudă cu tehnologia Crystal Lagoon, prima de acest fel în Europa Centrală și de Est. Tehnologia nu e altceva decât dispersia controlată în apă a unor aditivi pentru a o menține clară și a nu necesita dezinfectarea frecventă a acesteia.
În jurul lagunei urmează să se ridice un resort hotelier, clădiri de birouri, spații comerciale și o clădire rezidențială.
Servicii
Dacă ajungi aici, poți prinde unul dintre cele 1050 de șezlonguri cu propria umbrelă sau baldachin sau te poți bucura de unul din cele 25 spații VIP din zonele premium. 2 restaurante și beach bar-uri îți stau la dispoziție pentru când foame și setea îți vor da ghes. Dacă sportivul din tine vrea să iasă la suprafață, ai la dispoziție zone de sport, zone de joacă sau spații de promenadă și chiar un ponton de unde te poți lansa în sporturi acvatice (plimbări cu caiacul sau paddleboarding, incluse în prețul biletului de acces).
Dacă ești mai pe spa, poți opta pentru servicii de masaj și sesiuni de yoga.
Program de acces și tarife
Și acum ajungem la partea de tarife de acces, care a făcut valuri pe grupurile cartierului. Ai la dispoziție 3 planuri de acces pe durata zilei, pe scurt și cât mai simplu:
L – V*
- dimineața, 09:00 – 14:00, 110 lei,
- după amiaza, 14:00 – 20:00, 125 lei
- sau pe tot parcursul zilei, 09:00 – 19:00, 195 lei.
S – D, sărbători legale*
- dimineața, 09:00 – 14:00, 125 lei,
- după amiaza, 14:00 – 20:00, 140 lei
- sau pe tot parcursul zilei, 09:00 – 19:00, 165 lei.
Dacă vrei servicii VIP, pregătește-te să scoți din buzunar între 549 lei și 1300 lei*.
*Prețurile sunt valabile la momentul publicării articolului.
Prețul include accesul, șezlongul, umbrela și prosopul, și nu garantează neapărat accesul la toate activitățile din incintă. Dacă depăsești intervalul de dimineață, intri automat pe tarif de all day.
CITEȘTE ȘI: Kit complet de mers la plajă
Nu mă pot pronunța în privința prețurilor pentru consumația la restaurantele și barul din interior.
Cum ajungi la Lagoon Park București
Indiferent de unde ai veni la Lagoon Park București, fie că treci pe lângă blocurile dintre casele din Dămăroaia sau vii dinspre Bioterra sau dinspre fostul ștrand Foradex, știi sigur că ai ajuns atunci când simți în nări mirosul de mici de la dl. Petre (by Cocoșatu), pe strada Coralilor din cartierul Dămăroaia. Pe partea cealaltă de grătarul care adună și săracii și bogații din cartier e Lagoon Park București. Aici, la intrare în Lagoon Park, ai la dispoziție o parcare de 250 de locuri cu plată (5 lei/ora, serviciul inclus pentru accesul VIP).
Cum îți e norocul acum, doar să nu superi locatarii de pe străzile din apropiere, că pleci acasă în șlapi cu autobuzul 331 BIS sau, și mai rău, cu taxiul sau trotineta. Glumesc! Mai pleci cu o gaură de vreo 500 lei în portofel, amendă pentru blocarea căilor de acces.
Vii și tu pe litoralul din nordul Bucureștiului?
Rămân la părerea că locul nu este pentru oricine, deși cozile de la intrare din zilele de week-end spun altceva. Dar vorba unui vecin de-ai mei: pariu că până la final de an mergeți toți o dată? 🙂 Așa și cu oamenii pozați pe la cozi, vin o dată, văd despre ce e vorba, apoi stau strâmb și judecă drept și concluzionează dacă este pentru ei sau nu. Un lucru bun pe care l-am observat este că, odată capacitatea atinsă, nu se mai permite accesul în incintă, cel puțin la nivel declarativ, lucru ce menține ridicat gradul de confort pentru vizitatorii locului.
Mie, personal, cea mai bună alternativă tot Therme București mi se pare. Pentru un slot de 4.5h un adult scoate din buzunar între 63 lei și 111 lei, în funcție de zona de relaxare aleasă și de tipul de #ThermeMoments pe care vrea să-l experimenteze. Dacă durata slotului este depășită, se plătește per oră, nu se intră pe vreun plan de acces mai mare.
Păreri? Alternative? Zona de comentarii așteaptă să fie dezpăienjenită.