Playa 9 Străulești, reinventarea ștrandului de altădată

Playa 9

Actualizare iunie 2023: locația este închisă pe perioadă nedeterminată. Baza de agrement a fost preluată de BTT și contractul de concesiune cu entitatea ce administra ștrandul nu a mai fost prelungit.

Copil fiind am avut ocazia să mă scald în lacul din cartier. Acum dăm lacurile capitalei pe piscine organizate pe malurile salbei de lacuri bucureștene sau din ansambluri rezidențiale moderne. Playa 9 de pe malul Lacului Străulești e o variantă pentru bucureșteanul copleșit de căldură.

Localizare Playa 9

Playa 9 e situată pe malul Lacului Străulești, în spatele Park & Ride Străulești, în Sectorul 1 al Bucureștiului. E o oază de relaxare pe timp de vară, asta dacă îți place muzica și agitația.

CITEȘTE ȘI: București lacustru: turul lacurilor bucureștene pe bicicletă

Tarife access Playa 9

De asemenea, există un spațiu verde organizat ca loc de plajă, ce poate acomoda până la câteva sute de oameni. Șezlongurile sunt pe principiul primul venit, primul servit sau depinde al cui prosop e mai rapid ?. Accesul în spațiul de plajă se face contra cost și presupune purtarea unei brățări pe tot timpul prezenței în spațiul de relaxare. Tariful de acces este de 40 lei de persoană în cursul săptămânii, iar în weekend de 60 de lei persoană și poate fi plătit atât cash, cât și cu cardul. Pentru 80 de lei te poți și testa de COVID-19 la intrare, că doar nu umbli așa iresponsabil prin mulțime.

La intrare există o parcare ce poate acomoda câteva zeci de mașini, free of charge. Copiii sub 7 ani au intrare gratuită, iar pentru cei peste 7 ani se plătește o taxă de intrare de 20 de lei, indiferent de zi. Cu excepția zilei de luni, când programul începe de la 12, programul de funcționare este între 09:00 și 21:00.

De potolit foamea și setea la Playa 9

Dacă foamea îți dă ghes, ai la dispoziție o terasă cu meniuri clasice de fast-food ce variază între 23 și 30 de lei sau salate diverse. Dacă vrei să te răcorești cu o băutură rece, ai la dispoziție un bar, plasat chiar lângă zona de acces la piscine, cu prețuri ce pleacă, în medie, de la 10 lei per băutură la 0.33 l. Pe măsură ce locul se aglomerează se formează cozi la bar, iar la terasă poți aștepta până la 40 de minute pentru a-ți ridica comanda.

CITEȘTE ȘI: Restaurante (cu terasă) pe care le-am încercat în București

Atmosfera la Playa 9

Playa 9

Are un bazin mare, semiolimpic, asta ce pot eu estima ochiometric, a cărui adâncime variază între 1.30 și 1.80 m, pe latul bazinului, și unul mic pentru copii, cu adâncime ce variază între 0.8 și 1 m, pe latul bazinului. De jur împrejurul piscinei te poți ascunde sau poți intima cu soarele după bunul plac, pe șezlong. Îți poți clăti ochii cu frumos sau poți admira lacul și malul plin de stufăriș de vis-a-vis.

Piscinele sunt supravegheate permanent de un salvamar ce, la nevoie, te ajută și cu saltele pentru șezlonguri sau umbrele.

Mai există o zonă exclusivistă, undeva în spatele barului principal, unde poți sta la discuții serioase cu gașca.

Așa cum am menționat mai sus, e un loc unde predomină muzica de clubbing, precum și un loc unde se organizează evenimente, judecând după mica scena în aer liber. Nu am prins niciun eveniment, nu urmăresc în mod special ce se întâmplă la Playa 9, deci nu știu să-ți spun care-i atmosfera în astfel de condiții.

Publicul e divers, majoritar tineret, părinți cu copii, influencerițe de Instagram, tattooed boys and gals. Aproape ca în cluburile selecte din Mamaia. Glumesc, ești on the safe side of the lake! 🙂

Cum mă poziționez eu față de locație

Noi am fost aici de vreo două ori în vara lui 2020, în cursul săptămânii, fiind o alternativă la mersul în vacanță în pandemie și am revenit anul ăsta în weekendul ce doar s-a încheiat. N-am nimerit aglomerație, am fost super mulțumiți de condiții, S. s-a bălăcit în voie, eu am mai studiat puțin project management la umbră, iar A. și-a făcut bine-meritatele băi de soare. Dacă-ți place să simți iarba gâdilându-te în tălpi, în timp ce servești un cocktail de ultraviolete, vino pregătit cu repelentul pentru țânțari (ȘI LOȚIUNEA DE PROTECȚIE SOLARĂ!). Nu-i o problemă a locului, ci a spațiilor cu multă vegetație.

CITEȘTE ȘI: Kit complet de mers la plajă

Personal, nu înțeleg muzica duduind mai tare decât e cazul, mai ales dacă stai în apropierea barului, unde este poziționată boxa și unde se înghesuie lumea să urle după comandă. Just saying!

Dacă ai alternative de răcorit pe timp de vară în zona asta de nord a Bucureștiului, lasă un comentariu mai jos cu locul și motivul pentru care îl recomanzi. Therme nu se pune, îl avem deja în broșura turistică a Bucureștiului văzut de călătorul digital.

Actualizare iunie 2023: locația este închisă pe perioadă nedeterminată. Baza de agrement a fost preluată de BTT și contractul de concesiune cu entitatea ce administra ștrandul nu a mai fost prelungit.

Total
0
Shares
1 comment
  1. Informativ, util si bine structurat.
    Felicitari!
    Din pacate muzica ‘tare’ si basii care fac sa iti vibreze organele interne
    sunt prezente in multe locatii din tara si un semn evident de lipsa de respect, de civilizatie
    pentru mediul inconjurator si pentru multi dintre vizitatori …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
CFR Calatori App

Bilete de tren pe rutele CFR Călători, acum și din aplicația mobilă

Next Article
Certificat digital UE de vaccinare

Tot ce trebuie să știi despre certificatul digital UE de vaccinare

Related Posts
Total
0
Share