The City Break

Pentru că înainte de a planifica un city-break sau a achiziționa un astfel de pachet turistic, trebuie să ne informăm corespunzător, era nevoie de un proiect de publishing în această arie ca factor de luare a unei decizii în această direcție. Probabil o să spuneți că planificatoarele de călătorii oferă informații suficiente cât să îți faci o idee despre ce ai de văzut. De acord, cu mențiunea că se pierd detalii care contează: prețuri, detalii minuțioase despre cum ajungi, recomandări subiective etc.

Pentru acest lucru există acum thecitybreak.ro, proiect ce își propune să aducă în atenția cititorilor pasionați de ieșiri scurte puncte cheie dintr-un traseu anume precum informații generale, atracții turistice, mâncăruri și băuturi, distracții etc.

Proiectul este gândit și lansat de unul din oamenii care au contribuit și la urbankid.ro, dar mai are în spate web develorper, un designer și un editor. Din punctul meu de vedere, genul ăsta de proiect se face cu o echipă de 4-5 editori pentru a putea acoperi cât mai multe destinații. Dacă aceștia sunt și pasionați de ieșiri de genul city-break, cu atât mai bine. Din lipsa unei echipe editorile numeroase, inițiatorii proiectului contează foarte mult pe contribuțiile cititorilor.

Din punctul ăsta de vedere, eu zic că este o idee bună pentru alți pasionați de călătorii/turism care se focusează strict pe o anumită zonă, dar care au ocazia să călătorească și prin alte părți și vor să își împărtășească impresiile de călătorie cu alții.

Ce mi se pare puțin ciudat e secțiunea de POI-uri, care inițial te duce cu gândul la informații ce pot fi importate pe GPS. De altfel, la o vizită prin articolele existente am observat că s-a recurs la alternativa imaginilor de pe Flickr, lucru pe care îl fac și eu din când în când. Totuși, poate ar fi bine ca imaginile folosite să fie sub licențe Creative Commons, existând posibilitatea ca în situația curentă să aibă parte de experiențe neplăcute cu autorii de drept ai fotografiilor. Cunoaștem cazuri recente 🙂

Și să nu uit întrebarea pentru public: merge, așa, de la începutul proiectului, treaba cu spațiile disponibile pentru bannere și alte minunății. Nu trebuie să crești întâi proiectul ca să ai cu ce te lăuda?

thecitybreak.ro [via chinezu.eu]

Total
0
Shares
5 comments
 1. Thx pentru articol!

  Ai punctat bine esenta acestui proiect, insa vreau sa raspund/explic 3 lucruri:
  – POI-urile sunt postate in special pentru a fi vizitate venind din articole si nu neaparat accesand direct aceasta categorie.
  – pozele de pe flickr sunt alese numai din baza unei cautari cu optiunea “Find content to use commercially” activata si cu precizarea userului cu link
  – spatiile pentru bannere desigur ca in prima faza vor fi folosite mai mult in relatia cu partenerii si nu neaparat in scopul atragerii unor fonduri pt sustinerea activitatii editoriale

  Thx again pt articol si feedback!

 2. Salutare!

  Pentru început, mulţumesc pentru vizită şi comenentariu.

  Legat de POI-uri, secţiunea este poziţionat de aşa natură să fie accesibilă încă din prima pagină :), drept pentru care tentează vizitatorii să dea click acolo direct, fără a mai parcurge articolele dedicate obiectivului turistic. În fine, eu am făcut o referire doar la numele secţiunii, (îmi) sună puţin ciudat pentru un proiect la nivel de browser.

  Cât despre preluarea pozelor de pe Flickr, n-aş fi făcut acea menţiune, dacă n-aş fi văzut poze sub licenţă de tip all rights reserved (vezi în articolul de aici: . Nu ştiu la ce dimensiuni pot fi preluate fără acordul autorului, doar cu menţionarea sursei, dar mie mi s-a cerut acordul pentru folosirea unei poze (într-un ghid turistic pentru .de) la dimensiuni mult mai reduse. Ştiu, faza cu codul de embed la liber pentru poze sub astfel de licenţe e discutabilă 🙂

  După menţiunea de mai sus, am văzut şi că majoritatea pozelor sunt folosite sub licenţa menţionată 🙂

  Azi, stăteam de vorbă cu un cititor al blogului foarte intrigat de faptul că toate proiectele online nişate pe fel de fel de forme de turism se orientează către ţări străine. Aveţi în plan şi city-break-uri în oraşele din România?

  În altă ordine de idei, îmi place caseta cu informaţii meteo. E cod scris in house sau e vreun widget, ceva, cu cod ce afişează informaţii meteo pe baza cuvintelor cheie? Eu folosesc widget-uri pentru articolele din ghidul turistic.

  Poate reuşiţi să integraţi ceva asemănător şi pe partea de cazare, poate vreun sistem de afiliere.

  Mă opresc aici pentru moment. 🙂

  Cele bune!

 3. Ai dreptate. Am verificat personal cateva fotografii si trebuie sa cautam altele cu drepturi ok.
  Cat despre city break-uri in orasele din Romania, sunt un pic reticient pentru ca lista ar fi una foarte scurta iar lista cu atractiile … si mai scurta. Plus ca pentru Romania sunt cateva site-uri care fac o treaba foarte buna pe zona de turism.
  Legat de caseta de vreme, este pluginul Wundergound care lureaza cu parametrii (tara, oras) deci un programator il poate face automat in functie de anumite sectiuni ale siteului.
  Partea cu cazarile este in plan, insa pentru moment as vrea sa discut acest lucru cu agentiile de turism si abia apoi sa gasesc alternative de genul afiliere.

  Thx pt tot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Oraşele devin vizibile pe internet. Suceava

Next Article

Rezervări bilete de avion pe viaromania.eu

Related Posts
Total
0
Share