e-Turism Bref (19)

Nu am mai făcut demult revista presei pe nişa aceasta a turismului online, dar evenimentele ca Marketing Online în Turism, Congresul European de Turism Rural sau Simpozionului de Servicii Integrate în Turismul Online parcă ridică ştafeta în această privinţă.

Agenții de turism

La începutul acestei luni, Christian Group şi-a anunţat consolidarea pe piaţa românească prin achiziţionarea agenţiilor Europa Travel şi Bibi Touring, urmând ca în scurt timp să îşi contureze şi strategia pe partea de online. Până la conturarea acesteia, Bibi Touring, una din agenţiile consolidate, iese la rampă cu un sistem de rezervări online, ajutând astfel grupul în demersul său.

Evenimente

La Râșnov s-a desfășurat prima ediție a Simpozionului de Servicii Integrate în Turismul Online, eveniment organizat de YieldPlanet, în colaborare cu Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică în cadrul căruia au fost prezentate hotelierilor sisteme de gestiune şi management în turism prin intermediul unor dezbateri ca Distribuţia Online, Revenue Management, Alegerea unui PMS, Integrarea şi dezvoltarea unui website corect, Social Media, Marketing Online.
În prima săptămână din octombrie, a avut loc la Piatra Neamț Congresul European de Turism Rural, eveniment de la care Florin de la drumliber.ro a făcut live blogging. Una din dezbaterile acestui eveniment a vizat Turismul rural în lumea Internetului și Social Media. Găsiți mai multe detalii în postul lui Florin.
În materie de evenimente, cel mai așteptat a fost cu siguranță cel de la Cluj, Travel Tech Conference 2012, de unde avem o primă relatare de la Adrian Ciocălău.

e-Rezervare

Iată că se aud zvonuri cum că Sistemul Informatic de Evidență a Turiștilor va deveni funcțional din ianuari3 2013, după ce patronatele din turism au contestat scopul acestui sistem, în prezent acesta fiind în teste. Cristian Bărhălescu, secretar de stat în cadrul Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, a declarat, ca o completare la situația de implementare a sistemului, că se lucreaza la o interfata pentru ca cei care au sisteme electronice sa faca transpunerea automata a datelor in sistemul de evidenta a turistilor.  Asta îmi răspunde mie la una din întrebările pe care le-am ridicat acum ceva timp.

Hărți

Închei cu o știre despre un serviciu global, Google Street View, serviciu extins . Nu de alta, dar trebuia să fac cumva o introducere pentru imaginea de mai jos.

Foto via Medical Humour

 

Total
0
Shares
0 comments
  1. Pingback: e-Turist în Braşovul Istoric | Ghid Turistic Digital 2.0
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Un nou star printre aplicaţiile de comandă taxi. StarTaxi

Next Article

cluj.travel

Related Posts
Total
0
Share