Ai descoperit cel mai bun suport de telefon pentru mașină?

suport auto telefon
suport auto telefon

Nu există. 🙂 Am încercat, de-a lungul timpului, mai multe suporturi de telefon pentru mașină, fie ele cu prindere cu ventuză pe parbriz, fie cu prindere în grila de ventilație, și am concluzionat că pot fi încadrate foarte ușor la consumabile, având durată de viață relativ scurtă (am schimbat cam unul pe an).

Dacă mașina pe care o conduci are integrat sistemul de navigație în consola multimedia sau consola multimedia îți permite să faci mirroring unei aplicații de navigare auto de pe telefon, articolul acesta nu e chiar pentru tine. Dar poți continua să-l parcurgi, să iasă cifrele cum trebuie pentru potențialii advertiseri. 🙂

Practic, când vine de vorba de suporturi de telefon pentru mașină, ai la dispoziție trei opțiuni:

  • suport de telefon cu prindere în parbriz,
  • suport de telefon cu fixare pe bord și
  • suport de telefon cu fixare în grila de ventilație.

Sincer să fiu, suporturile auto pentru telefon cu fixare pe parbriz le văd utile pe timp de iarnă, căci sunt mai ferite de suflul de aer cald ce iese prin fanta de ventilație de sub parbriz, iar pe cele cu fixare în grila de aerisire din bord la văd utile pe timp de vară, când se folosește frecvent sistemul de ventilație pentru răcirea mașinii, asigurând astfel și ventilația telefonului. Indiferent de ce cred eu, tu vei alege suportul de telefon pentru mașină și în funcție de cum ești antrenat în materie de atenție distributivă la volan.

CITEȘTE ȘI: Skoda Rapid 2018 după 2 ani de folosință

În toate cele trei cazuri, poți opta pentru suporturi cu brațe de prindere/cleme sau pentru suporturile cu priză magnetică, din ce în ce mai populare în ultima vreme. Cele mai bune sau nu, îți faci treaba cu ele, după care mergi mai departe … și la propriu și la figurat.

Suport auto pentru smarphone cu fixare pe parbriz

Suport auto universal pentru smartphone Hama

Pentru că în ultimele luni am simțit lipsa unui suport de telefon în mașină, am decis că e musai să achiziționez unul nou. Trebuie să recunosc că n-am studiat în amănunt înainte de achiziție, ci m-am orientat la raft.

Am optat pentru un suport auto pentru telefon pentru parbriz cu ventuză de aspirație adezivă și pârghie (braț ajustabil) de la Hama.

suport auto telefon
Suport auto universal pentru smartphone cu ventuză Hama

Cu cele două plăcuțe de pe lateralele brațului ajustabil (în sus sau în jos) chiar arată premium, iar la o privire mai atentă se vede că chiar așa e. Brațul e rezistent, capul pivotant (cu bilă) de care se prinde partea ce susține telefonul se fixează cu o piuliță de plastic rezistent, piuliță ce-ți permite să-ți poziționezi telefonul în orice unghi odată ce o slăbești (permite rotirea la 360 de grade).

Ce nu-mi place e că lipsesc două piciorușe de susținere în partea de jos a suportului pentru telefon pentru situațiile când e nevoie de telefon poziționat vertical (cel mai frecvent). Dacă ai husă de silicon fin sau dacă ai un telefon alunecos sau cu muchiile subțiri, riști ca telefonul să alunece din suport, fălcile mobile fiind tapetate cu mici bucăți de spumă (bucățile acelea de burete care au rol de protecție la prindere, să nu ți se zgârie telefonul) care nu fac priză pe silicon sau alte materiale lucioase. Mi s-a întâmplat, știu ce spun, telefonul a rezistat. Bine, parcă nu mai stabilizează la filmare, dar nu sunt eu mare expert ca să mă crezi pe cuvânt. Am poziționat suportul de așa natură încât telefonul se se sprijine pe bord și să nu mai sară din el.

Fălcile mobile se ajustează, astfel încât pot acomoda telefoane late între 5,5 și 8,5 cm.

Cumpără Suport Universal Hama Auto

Alte modele de suporturi auto cu ventuză

În trecut, am folosit ceva luat de ocazie din complexul comercial Flora, a rezistat o vreme după care a cedat ventuza de aspirație, ventuză adezivă (puțin lipicioasă direct din pachet pentru aderență mai bună pe parbriz) care tind să cred că a suferit din cauza expunerii directe la soare.

Suport auto universal pentru telefon NoName

Nu de alta, dar a preluat Prâslea jucăria și a reușit să o fixeze pe perete, iar când a luat-o de acolo a luat-o cu tot cu tencuială.

Între timp am mai achiziționat și un al doilea suport pentru cea de-a doua mașină (aia de oraș pe care nu ne îndurăm să o înstrăinăm), cu ventuză de aspirație, pârghie și sistem de prindere cu fălci ajustabile, Ultimate Speed, tot așa, fără susținere în partea de jos pentru telefon (dacă îl ții vertical). Aceeași problemă ca și mai sus, husele de silicon nu fac priză bună cu bucățile de spumă ce tapetează fălcile mobile.

Suport auto cu ventuză universal pentru telefon

Dacă în cazul suportului de telefon Hama mi-a alunecat telefonul, ăsta comercializat de Lidl mi-a căzut cu tot cu telefon în timp ce conduceam. Telefonul e ok, știu chinezii că nu te pot urmări dacă telefoanele de la aruncă în piață ca flagship-uri nu rezistă suficient de mult încât să adune suficiente data personale ca să poată să te profileze corespunzător.

Vezi aici telefoanele din gama OnePlus

Ca să nu zică marketerii de pe aici că sunt cârcotaș, posibil ca ventuza să nu fi făcut priză destul de bună (vid de aer) din cauză de parbriz rece, aburit și neuscat corespunzător. După a doua fixare, nu am mai avut astfel de probleme.

Fălcile mobile se ajustează cu ajutorul unui mic blocator/deblocator de pe spatele suportului, astfel încât pot acomoda telefoane late între 5,8 și 8,4 cm. Găsești același suport comercializat și sub brandul Hama – Hama Smart Grip 2. 🙂

Vezi suport telefon Hama Smart Grip 2

Suport auto pentru smarphone cu fixare pe bord

Poți fixa pe bord suporturile auto pentru telefon cu ventuză menționate mai sus, recomandare mea e să te orientezi spre cele cu ventuze de aspirație ușor adezive.

Suport de telefon cu fixare în grila de ventilație

Suport auto cu prindere magnetică pentru telefon

Tot de la Lidl am luat recent un suport auto pentru telefon cu sistem de prindere magnetic, tot Ultimate Speed. Doar 20 de lei. Are clemă de prindere formată din 4 piciorușe metalice îmbrăcate în cauciuc, cu mici blocatoare în capete), care împreună acționeaza ca un clește, și face casă bună cu lamelele grilei de ventilație. Este mic, plăcuța de contact se atașează cu bandă adezivă 3M, fie direct de telefon, fie direct de husa de protecție.

Nu am avut ocazia să-l testez suficient, dar, din cauza grosimii husei de protecție (eu am pus plăcuța metalică între telefon și husă, nu face contact direct cu partea magnetică), prinderea nu este suficient de sigură și îmi e teamă că, la un hop sau frână bruscă, telefonul se poate desprinde cu ușurință.

Vezi suport auto magnetic universal

Suporturile magnetice îți sunt utile dacă faci multe opriri pe traseu și trebuie să-ți iei telefonul de fiecare dată.

Un plus pentru produsele comercializate de Lidl este acela că au garanție 3 ani de zile. Unde mai pui că raportul calitate-preț este ce trebuie.

Suport auto cu clești pentru grila de ventilație

Tot în materie de suport auto pentru telefon cu prindere în grila de ventilație am folosit în trecut unul dintr-un plastic rezistent de la Tellur, mic, bine construit, dar care nu a făcut casă bună cu capacul fantei de ventilație de la Logan, capac în formă de semicerc cu o mică buză pe margini. Acesta fiind mai lat, clema de prindere nu făcea priză cum trebuie și aluneca și suportul rămânea agățat în buza capacului de la grila de ventilație.

Unde mai pui că nici capacul grilei de ventilație nu era stabil și telefonul își schimba poziția frecvent.

Vezi suport auto Tellur

Deci, atenție la tipul de prindere, suportul ăsta de la Tellur se pretează foarte bine cu grilajele de ventilație cu lamele înguste orizontale sau verticale, lamele ce rămân și fixe.

CITEȘTE ȘI: 5 aplicații mobile de instalat înainte de a pleca la drum prin România

Tu ce folosești și cât de mulțumit/ă ești de alegerea făcută?

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Azi pe bicicletă, mâine la manșa unui avion. Despre schimbări

Next Article
casti wireless, casti bluetooth

Căști over ear sau boxă portabilă? Ce accesoriu alegi pentru următoarea ta călătorie?

Related Posts
Total
1
Share