Afaceri de 4.2 milioane euro pentru Vola.ro în primele 6 luni din 2018

În prima jumătate a anului 2018, Vola.ro a înregistrat o cifră de afaceri de 4.2 milioane de euro, în creștere cu 18.5% față de aceeași perioadă a anului 2017. Pentru întreg anul 2018 compania estimează o cifra de afaceri de 8.6 milioane de euro și un volum al tranzacțiilor intermediate de 80 milioane de euro (doar comisioanele tranzacțiilor intermediate sunt înregistrate pe cifra de afaceri).
Daniel Truică, CEO și unul dintre fondatorii Vola.ro, pune creșterea pe seama tehnologiei de căutare de bilete de avion, a platformei de rezervări robuste și a unui serviciu de relații cu clienții în care se investește continuu.

În contextul investițiilor în marketing și tehnologie, dar și al insolvenței sau ieșirii de pe piață a unor competitori (Paravion, Tripsta) suntem într-o continuă consolidare a cotei de piață și, în 2018, estimăm o creștere de peste 30%. Pentru finalul anului, pregătim un produs unic pe piață biletelor de avion care se potrivește perfect cu misiunea Vola.ro: să simplificăm procesul achiziției de servicii turistice prin inovații tehnologice.

Daniel Truică, CEO vola.ro

Creștere accelerată pentru Vola.ro în ultimele două luni

Lunile mai și iunie au generat o creștere accelerată pentru business-ul Vola.ro. Luna mai a adus un avans de 21,3% față de aceeași perioada a anului anterior, iar luna iunie a adus un avans de 32% față de anul trecut. De altfel, în luna mai 2018, Vola.ro a înregistrat peste 32.000 bilete de avion vândute, fiind pentru prima dată când s-a depășit pragul lunar de 30.000 de bilete.

CITEȘTE ȘI: Peste 30.000 de bilete de avion vândute de Vola.ro în luna mai

Estimare: Creștere de peste 30% până la finalul anului 2018

Până la finalul anului 2018, Vola.ro estimează că va avea o creștere de peste 30% față de 2017, iar la un volum de tranzacții intermediate de peste 80 de milioane de euro va fi cea mai mare companie de travel din România.

CITEȘTE ȘI: Care este cea mai mare agenţie de turism online din .ro?

Echipa Vola.ro are în prezent 100 de angajați, cel mai numeros departament fiind cel de Relații cu Clienții.

CITEȘTE ȘI: Volum tranzacțional de 60.7 milioane de euro pentru Vola.ro în 2017

Peste 170.000 de bilete de avion vândute în primele 6 luni ale anului

Anul 2018 se arată promițător pentru călătoriile românilor, numai pe Vola.ro înregistrându-se peste 170.000 de bilete de avion vândute. Cel mai ieftin bilet de avion a costat doar 6 euro de persoană iar destinația călătoriei a fost Bruxelles. Cel mai scump bilet de avion în prima jumătate a anului a costat aproape 6.000 de euro și a avut ca destinație Washington. Rezervarea cea mai scumpă a costat aproape 10.000 euro și a inclus 4 bilete de avion cu destinația finală Toronto.

Creștere dinamică pentru Israel, Cipru și Canada

Cea mai solicitată destinație pentru biletele de avion cumpărate pe Vola.ro în prima jumătate a anului rămâne București, urmată de Londra, Cluj, Iași, Milano, Roma, Bruxelles și Paris. O creștere dinamică au înregistrat destinațiile Israel, Cipru dar și Canada. Prețul mediu pentru biletele interne a fost de 94 euro și pentru biletele externe a fost de 160 euro.

Prezența companiilor low cost și creșterea numărului de zboruri au generat o efervescență pe principalele aeroporturi din România. În ceea ce privește vacanțele estivale, românii sunt în căutarea unor noi destinații pe lângă cele deja consacrate. Noile opțiuni care au reieșit din statisticile noastre sunt Israel – Tel Aviv și Cipru.

Claudia Tocilă, Marketing Manager Vola.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
FlixTrain

Stuttgart - Berlin și Hamburg - Köln cu FlixTrain

Next Article
kerala, activitati outdoor

Kerala, destinația perfectă pentru activități în aer liber

Related Posts
Total
0
Share