Vola Flex permite pasagerilor să anuleze rezervări fără motiv întemeiat

Vola Flex
Vola Flex

Vola Flex este un produs travel fintech dezvoltat de Vola în cele două platforme de booking ale grupului, vola.ro și fru.pl. Cu Vola Flex îți poți anula zborul cu până la 48 de ore înainte de ora acestuia și primi înapoi 80% din valoarea biletelor în maxim 3 zile lucrătoare.

Cum te ajută Vola Flex?

Așadar, dacă decizi tu, de la sine putere, că nu mai vrei să zbori pentru a-ți întreține relația legată la distanță în pandemie sau pentru a te bucura de cine știe ce plajă exotică văzută prin poze (hai că ești profesionist, nu te duci în destinații exotice în plină vară europeană) sau cine știe ce destinație de city-break, atunci poți să zici că îți vrei bănuții înapoi. Bine, nu pe toți, că și funcționalitățile acestea fintech costă, doar 80% din suma plătită, restul de 20% fiind costul serviciului Vola Flex. Dacă zborul este eligibil, non-refundable, atunci Vola se va conforma și-ți va restitui bănuții agonisiți în maxim 3 zile, fără a cere alte justificări. Direct în cont, nu în vreun fel de portofel virtual cum fac operatorii aerieni Wizz Air sau Blue Air.

Pentru zborurile anulate de către compania aeriană va trebui să te conformezi procedurilor sale interne și să aștepți plata între 30 și 60 de zile sau să apelezi la servicii dedicate pentru a-ți recupera banii, dacă nu ajungi la un consens cu acesta. Dacă încă nu ești foarte în temă cu drepturile pasagerilor, parcurge acest articol.

Dacă ai rezervare prin Vola, Vola se va ocupa de demersurile necesare în primă fază. Dacă vrei să primești banii mai repede decât îi returnează compania aeriană, trebuie să optezi încă de la început pentru serviciul Vola Fast Refund (10% din valoarea rezervării).

CITEȘTE ȘI: Your Passenger Rights, aplicație smartphone pentru centățenii plimbăreți ai Uniunii Europene

Cum beneficiezi de serviciul Vola Flex?

Vola Flex este un serviciu suplimentar ce se cumpără în timpul procesului de rezervare și nu poate fi adăugat ulterior rezervării. Prețul serviciului este dinamic și diferă de la o rezervare la alta.

De exemplu, pentru un zbor BucureștiFrankfurt în 17 iunie cu retur pe 22 iunie cu Lufthansa, 1 pax, 232 euro, serviciul Vola Flex costă 46.40 euro per pasager. Pentru același zbor, dar cu tur în 28 iulie și retur în 8 august, 1 pax, 137 euro, serviciul Vola Flex costă 27.32 euro per pasager. Serviciul este disponibil pentru toți pasageri de pe rezervare, fără excepție.

CITEȘTE ȘI: Serviciul Wizz Flex oferă acum călătorilor posibilitatea de a anula rezervarea

Când te hotărăști să îți anulezi zborul, pur și simplu mergi pe emailul cu detaliile rezervării sau pe pagina dedicată de anulare și urmeză instrucțiunile de acolo. Ce trebuie să știi e că anularea trebuie să fie inițiată de cel ce a făcut rezervarea și presupune anularea zborului pentru toți pasagerii din rezervare.

CITEȘTE ȘI: Compensații pentru zboruri întârziate pentru peste 10 000 de români

Încă un lucru important de știut e faptul că Vola Flex se aplică și pentru bagaje, pentru serviciul de Vola Fast Refund, rezervarea locurilor în avion și check-in online.

Chiar merită?

Dacă după ce ai făcut calculele de rigoare, ți-a dat cu virgulă, atunci te poți baza pe asigurarea de călătorie ce acoperă și zborurile și bagajele sau îți poți cere drepturile tale de pasager european direct la compania aeriană sau, dacă compania aeriană nu se conformează, la un serviciu dedicat, precum AirHelp. Iar pentru corecta ta informare, află că și aceste servicii specializate percep tot un comunision de 20% din valoarea rezervării sau puțin mai mult.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Magic Place Aqua Park Crangasi

Zile însorite cu mare bălăceală la Magic Place Aqua Park Crângași

Next Article
zboruri charter intarziate

Compensații pentru zboruri charter întârziate sau anulate

Related Posts
Total
0
Share