4 motive pentru care e musai să participi la evenimente ca Tiny House Festival

Tiny House Festival

Tiny House Festival e genul de eveniment la care trebuie să fii prezent dacă vrei să îți duci pasiunea de a călători sau momentele de liniște la următorul nivel de experiență.

Dacă ești deja inițiat în ale campingului, glampingului sau în călătoriile cu rulota sau autorulota, ai deja un mare avantaj, acela de a fi învățat să fii autonom în condiții pe care ori le cauți înadins ori în care nimerești din întâmplare.

Evenimentul, primul de gen din Europa Centrală și de Est, a avut loc la Râșnov, pe DN73A, în perioada 23 – 25 iunie și se prelungește și în weekendul 1-2 iulie 2023, în aceeași locație.

Iată mai jos câteva motive pentru care îți recomand să vii la un astfel de eveniment.

Inspirație desăre cum să îți petreci timpul liber și nu numai

Îți vei da asfel singur/ă un boost în ceea ce privește noi modalități de a te relaxa sau a trăi viața de nomad digital sau anii sabatici în locuri pe care în mod normal le-ai tăia de pe listă din motive de condiții limitate de cazare sau animale sălbatice.

Aceste case mobile pot veni atât pe platforme mobile proprii, în regim de rulotă, sau pot fi transportate pe platforme dedicate și plasate pe perioadă nedeterminată într-o locației anume. Când locul nu mai are vibe-ul pe care credeai că îl aveaa început, îți poți muta casa în altă parte.

La asta se adaugă și faptul că intri într-o rețea de networking în ale locuirii în astfel de spații, o poartă deschisă către o altfel de socializare și know-how sharing.

Inspirație în materie de organizare a unui spațiu mic

Când vezi că alții pot și fără living cu plasmă, prinzi curaj și altfel vezi lucrurile dacă chiar plănuiai să te aventurezi în această direcție. Plus că vei vedea compartimentari și instalații, pe care inițial nici nu le credeai nici eficiente, nici posibile.

Tiny House Festival sau inspirație în materie de cazări inedite

O casă pe roți nu este o rulotă standard, poate fi o căsuță de tip A Frame, poate fi o căsuță dintr-o poveste, poate fi un vagon sau o căruță cu coviltir în care călătoreau popoarele nomade. Practic, orice adăpost care te face pe tine să te simți deosebit sau care îți oferă o experiență inedită.

CITEȘTE ȘI: Piața de tururi și experiențe din România devine din ce în ce mai dinamică

Iar casele mici cu plasare fixă nu sunt barăci de muncitori, căci în acest caz confortul se duce la un alt nivel. Aceste case nu sunt numai adăpost, dar și spațiu de gătit, de petrecut timpul liber alături de partener sau de reflectat la următoarele destinații și alte idealuri.

Inspirație și know-how în ceea ce privește materialele și tehnologiile sustenabile

Pe cât de poveste este aventura într-o astfel de casă mobilă șaua semimobilă, cu atât mai mult trebuie proiectată astfel încât casa să îți confere confortul dorit atunci când este expusă la apă, în frig, la vânt și în soare.

Aici poți afla cum și cu ce se protejează lemnul de pe exterior, cum și cu ce poți izola casa mobilă sau cum și cu ce poți masca pereții interiori.

În ceea ce privește tehnologiile care îți asigură confortul necesar, poți afla despre soluții de captare a energiei solare, toatele ecologice uscate sau tehnologii de reciclare a apei.

Mai multe despre Tiny House Festival

Noi am fost prezenți la Tiny House Festival în weekend-ul ce a trecut și ne-a plăcut ce am văzut acolo în materie de case mobile pe structură de lemn și nu numai. Evenimentul a contribuit la aspirațiile noastre cu câte puțin din toate cele expuse mai sus. Peste 9000 de vizitatori au trecut pragul evenimentului săptămâna trecută. Personal, nu credeam să văd atât de multă lume interesată de fenomen. A fost plin de tot felul de oameni: cupluri tinere, familii cu copii, cupluri trecute de prima tinerețe etc., oameni care s-au întrecut în smoasting cu căsuțele.

Printre cele 30 de căsuțe expuse la festival s-au regăsit și o parte din căsuțele celor de la Pura Vida Huts, pe care probil le-ați mai văzut prin București. S. a interacționat cu o astfel de căsuță cu câțiva ani în urmă, concluzionând că e numai bună ca instalație de joacă. 😀

Ca parte amuzantă a vizitei noastre și a experienței de vizitare însoțiți de copil, S. a fost plăcut surprins de faptul că mai toate căsuțele erau dotate inclusiv cu băi și a făcut o poantă. S-a închis într-o baie și cu voce tare a zis că nu mai poate și că o să se întâmple lucruri acolo, spre disperarea personalului care supraveghea căsuța respectivă. ????

Și pentru că nu vreau să aud comentarii de genul am fost la mare, la hotelul X, și i-am dat review negativ că era apa mării rece, Râșnov e totuși într-o depresiune montană, ceea ce poate atrage ploaia, vântul, extratereștrii ș.a.m.d. Să nu îți lipsească din portbagaj cizmele și pelerina de ploaie și sau chiar kitul de plajă cu pălărie, ochelari și crema de soare.

Și, dacă tot ajungi acolo, nu ezita să dai pe aici să îmi confirmi sau să contra-argumentezi ceea ce am descris mai sus.

Tiny House Festival, evenimente viitoare

Dacă weekend-ul 1-2 iulie 2023 îți e ocupat cu altceva, vei avea ocazia să vezi căsuțele mobile și la București, între 27 și 29 octombrie 2023, iar în 2024, în Franța. La festivalul de la București sunt așteptați și mai mulți producători și actori din domeniul construcțiilor de case, importatori și operatori de rulote și autorulote, firme ce fac conversii de van-uri, mașini de overlanding, autorulote retro, mașini de epocă, corturi de glamping etc.

Participarea la Tiny House Festival a fost posibilă în cadrul evenimentului independent de promovare turistică a României #ExperienceRomania, ediția dedicată Brașovului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Ciclocomputer GPS Sigma Rox 4.0

Review SIGMA ROX 4.0, ciclocomputerul cu navigație turn by turn

Next Article
Brașov

#ExperienceRomania: 7 activități de weekend break la Brașov

Related Posts
Total
0
Share