Week-end cu cei mici la Club Vila Bran

Am citit atâtea despre Club Vila Bran, că la prima propunere de ieșire de week-end cu familia aici nici nu am mai stat pe gânduri.

Cum cel mic e parte din echipă acum am zis că cel mai propice e să plecăm vinerea, ca să evităm și aglomerația din week-end, de pe DN1. Așa am evitat să pierdem timp în trafic, iar cel mic nu a avut timp să se plictisească. Și bine am făcut, ne-am încadrat în timpul sugerat de Google Maps.

Plecarea a fost strategică, după micul-dejun al copilului, oferindu-i astfel ocazia ca la drum să își facă somnicul de dimineață, lucru ce ne-a determinat să găsim ceva alternative de petrecere a timpului până la check-in-ul de la ora 16, de la Club Vila Bran.

Scurtă oprire la Din Parc Râșnov

dino-parc-rasnov

După clasica oprire la Izvorul Rece (ne place să ne amestecăm printre tiriști; glumesc!), am mai făcut o oprire de grup la Dino Parc Râșnov, ocazie cu care cel mic a profitat de locurile de joacă din incinta parcului tematic. Mai trebuie să treacă vreo 2 ani până dinozaurii îi vor atrage atenția. S-a bucurat, tind să cred, de platforma vibratoare a vulcanului, iar noi ne-am amuzant de fălcuțele sale tremurânde. 🙂

Ca fapt divers, în primul an de la deschidere, Dino Parc Râșnov a înregistrat 350.000 de vizitatori și a fost gazda a 3 expoziții științifice (dedicate Balaurului Bondoc, celui mai complet schelet al unui mastodont și rocilor și fosilelor deosebit descoperite în Munții Carpați.

După vreo 2 ore petrecute aici, ne-am îndreptat spre Club Vila Bran. Tot prost și peticit drumul până în Bran, că să știți. N-aveți cum rata intrarea spre complex, e semnalizată pe ditamai panourile, pe marginea drumului.

Club Vila Bran

Ditamai dealul este amenajat ca un resort din Turcia, din acela izolat de stațiune, în care poți face o grămadă de activități: tir cu arcul, plimbari în manej cu poneii pentru copii, joc de șah în aer liber, piscină, fitness, exerciții de forță la sală, tenis, jogging, saună și câte și mai câte.

Noi am fost cazați în Vila 7, relativ aproape de restaurantul La Stână și de mini grădină zoologică și căsuțele din povești. Vila e situată pe un deal de la poalele Munților Malul lui Iacob, așa că și urcarea cu mașina e recomandată în treapta întâi, iar parcarea poate fi dificilă pentru începători, pentru că se face tot în pantă.

club-vila-bran-deal-panta (13)

Asta dacă se dorește parcatul în fața vilei, o parcare destinată clienților fiind disponibilă și în spatele vilei, pe suprafață dreaptă.

D-ale gurii, la botul calului

club-vila-bran-stana (6)

club-vila-bran-stana (5)

club-vila-bran-restaurant-la-stana (14)

Pentru că ziua sosirii noastre era deja consumată, iar ploaia concerta pe acoperișuri și peste munți, ne-am grupat în restaurantul a la carte din vârful dealului, unde copiii s-au antrenat la joacă în spațiul special amenajat pentru ei, iar noi ne-am potolit foamea care cu o ciorbiță, care cu o fripturică, care cu o berică ș.a.m.d.

club-vila-bran-muschi-impanat-cartofi-ciobanesti (24)

club-vila-bran-tarie (22)

club-vila-bran-papanasi (25)

Cu restaurantul aproape gol servirea a durat între 20 – 30 minute, acceptabil din punctul meu de vedere, dar cu ceva încurcături la preluarea comenzii. Pentru noi n-a fost mare lucru, se mai întâmplă, dar pentru oaspeții noștri din străinătate a fost revoltător, în condițiile în care nu s-a recurs la nicio soluție împăciuitoare.

Nu vă așteptați să mâncați cine știe ce finețuri la restaurant, se servesc în special mâncăruri pe bază de carne la grătar sau specialități ca la stână, dar și supe și aperitive obișnuite. 2-3 persoane mănâncă cam de 100 – 150 de lei.

Până am mâncat, s-a oprit și ploaia și intrarea în culoarul Rucăr – Bran s-a luminat. De pe terasa restaurantului se poate admira tot Branul, cu castelul și împrejurimile sale, până la Măgura Codlei.

club-vila-bran-restaurant-la-stana-priveliste (18)

club-vila-bran-priveliste-bucegi (16)

club-vila-bran-priveliste-castelul-bran (8)

club-vila-bran-priveliste-castel (15)

club-vila-bran-priveliste (11)

club-vila-bran-priveliste (10)

club-vila-bran-priveliste (7)

club-vila-bran-priveliste-magura-codlei (17)

Ce pot să vă spun e că sâmbăta e full atât la prânz, cât și seara.

Deși la locul de joacă pentru copii din incinta restaurantului este recomandată prezența adulților, copiii mai rămân și de capul lor sau sub supravegherea animatorilor, care încearcă să îi antreneze în joculețe de grup.

Somnul de frumusețe și somnul de peste noapte

După atâta ospăț și atâta joacă urmează, de cele mai multe ori, un puiuț de somn, pentru unii bun la creștere, pentru alții benefic la frumusețe. 🙂 Nu știu cum sunt camerele din celelalte vile, cele pe care le-am avut noi au fost destul de spațioase, fericirea celor mici, dar cu finisaje ce lasă de dorit. Nu lipsesc nișele lucrate în rigips și culorile turbate, gen portocaliu, și spoturile. Băile sunt decente, dar la fel finisajele își spun cuvântul, plus de asta, fiecare robinet deschis se aude din cameră. În fine, detalii. Dacă 150 lei pe noapte vi se pare mult pentru o cameră triplă în condițiile mai sus amintite, luați în calcul faptul că în banii ăștia intră și activitățile enumerate mai sus.

Atracții și activități în cadrul complexului

Într-o vale a unui pârâiaș sunt câteva căsuțe desprinse, la propriu, din povești. Poate ca adulți vi se vor părea kitsch, dar cred că au efect scontat asupra copiilor. Copii care s-ar putea să aibă o altă percepție asupra copilăriei lor după ce vor vedea mesele cu pachete de țigări și scrumiere de pe terasele căsuțelor. Dar cred că știe fiecare ce e mai bine pentru copilul lor, așa că nu isist pe subiect.

Vreo 3 căsuțe sunt de închiriat, iar alte 2 sunt deschise publicului larg, Căsuța Albei ca Zăpada și Căsuța lui Moș Crăciun, la care se adaugă Turnul Balaurului. Evident că le-am trecut pragul cu cei mici și am intrat în lumea lor, dând și noi în mintea copiilor.

club-vila-bran-casuta-albei-ca-zapada

club-vila-bran-turnul-balaurului

club-vila-bran-balaur (19)

De aici am mers să ne clătim ochii la mini-grădina zoologică, unde ne-am minunat de păuni, iepuri, porumbei, fazani etc. împreună cu copiii.

club-vila-bran-mini-zoo-paun (12)

Așa cum spuneam la începutul articolului, cel mic a fost mult mai atras de spațiile de joacă decât de atracțiile enumerate mai sus. Noi am fost doar în două locuri de joacă, cel de lângă Vila 7 și cel de lângă Vila 2. Dacă cel de lângă Vila 2 e mai mult decât decent, cel de lângă Vila 7 are nevoie de o restaurare serioasă.

club-vila-bran-loc-de-joaca-vila-7 (23)

Noi, adulții, între reprizele de somn ale copiilor ne-am mai bucurat și de piscina acoperită sau saună. În afară de personalul amabil de aici nu e mare lucru de spus. Piscina poate deveni neîncăpătoare dacă este folosită de mai mult de cinci adulți. Sfoara de protecție, cea care înlocuiește barele de susținere de pe margini, nu mai e asigurată corespunzător în câteva puncte, holtzșuruburile fiind slăbite sau chiar smulse din pereții piscinei.

club-vila-bran-piscina-exterioara

club-vila-bran-sala-fitness (20)

club-vila-bran-sala-fitness (21)

Regulile casei

Dar hei, conform atenționărilor ce vin din partea administrației, piscinele sunt pur decorative, anunț ce probabil absolvă conducerea unității de lipsa personalului calificat.

Și pentru că am amintit de atenționări, țin să precizez faptul că toată proprietate e presărată cu pancarte cu atenționări, cu scris alb pe fond roșu, de-ai putea crede că ești într-un câmp cu maci la un exercițiu de imaginație. Ba că e propietate privată, ba că aleea e alunecoasă, ba că nu ai voie să consumi produse din afara unității. Asta din urmă a fost cea mai sâcâitoare interdicție. Măcar de ar fi asigurat un mic dejun în prețul camerei sau dacă prin meniu ar fi strecurat ceva mai multe feluri de mâncare pentru copii, dar așa mi se pare de-a dreptul aberant.

Bine, lipsurile dintr-o parte sunt acoperite de plusurile din altă parte, precum programul artistic din week-end și cinstea din partea casei (vin și țuică fiartă).

Concluzii

În mare a fost un week-end perfect, asta pentru că cei mici au avut spațiu suficient să se desfășoare și activități diverse, lucru ce i-a ținut ocupați și pe noi, părinții, mulțumiți.

Dacă v-aș recomanda Club Vila Bran, aș face-o pentru varietatea activităților acoperite de pachetul de cazare și pentru poziționarea bună a restaurantului, ce vă oferă accesul la un peisaj … de poveste. 🙂

Dar e și un punct bun de plecare către obiective:

Pentru inspirație în materie de obiective turistice în zonă vă recomand aplicația Visit Bran, aplicația Asociației Bran – Moieciu – Fundata.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Promenada, Navodari

Progres la superlativ pe litoralul românesc

Next Article
umbrele, plaja, navodari, mamaia nord

Două lucruri bune (dar nu prea) pe care le-am văzut pe litoral

Related Posts
Total
0
Share